Komosa ryżowa alla puttanesca

Komosa ryżowa alla puttanesca
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Anna Olson: Sezon na świeżość 3 (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Ilość osób:
6

Składniki:

  • 1 szklanka komosy ryżowej
  • 1 szklanka pokrojonej w kostkę upieczonej czerwonej papryki
  • ¼ szklanki grubo posiekanych wydrylowanych oliwek kalamata i/lub zielonych
  • 3 łyżki posiekanej świeżej natki pietruszki
  • 1 szklanka posiekanego świeżego oregano
  • 1 łyżka kaparów
  • 1 zmiażdżony ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka pasty anchois
  • szczypta chili w płatkach
  • 2 łyżki oliwy extra vergine
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Przepłucz komosę na gęstym sitku, mieszając widelcem, aż spływająca woda będzie przezroczysta. Ugotuj komosę w garnku z osolonym wrzątkiem (tak jak gotuje się makaron) przez 12 min. Odsącz i przepłucz zimną wodą. Wymieszaj komosę z pozostałymi składnikami i dopraw do smaku. Danie można podawać na zimno albo odgrzane.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE