Klasyczne raclette

Klasyczne raclette
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 4.50
Seria kulinarna:
Męski weekend (odc.12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia szwajcarska
Ilość osób:
4

Przepis



Składniki
1 cały ser raclette
24 ziemniaki
8 plasterków boczek
1 salami
4 kiełbaski chorizo
8 plastrów szynki
8 plastrów prosciutto
1 kg pomidorków winogronowych
1 kg małych pieczarek
oliwa do smażenia

Przygotowanie
Ugotować ziemniaki w mundurkach. Usmażyć boczek. Pokroić w plasterki salami i chorizo. Przypiec pomidorki w piekarniku. Usmażyć na oliwie pieczarki. Ułożyć na półmisku wszystkie przygotowane składniki. Ser roztapiać nad otwartym ogniem i nożem zsuwać półpłynną część na wybrane warzywa lub wędliny.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE