Kaszotto potrójnie pomidorowe

Kaszotto pomidorowe zobacz Kaszotto pomidorowe 2018-08-13 12:58:26
Kaszotto pomidorowe
Oceń przepis:
27 ocen Średnia ocena: 3.00

Przygotował:

Marta Dymek

Seria kulinarna:
Zielona rewolucja Marty Dymek 3 (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegańskie

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Cebulę pokroić w kostkę, suszone pomidory oraz papryczkę posiekać. Na dnie patelni rozgrzać oliwę i dodać tak przygotowane składniki. Smażyć na niedużym ogniu przez 3 - 4 minuty.
Następnie wsypać kaszę, dokładnie przesmażyć i dodać szafran oraz bulion. Przykryć i gotować do czasu, aż kasza wchłonie bulion, czyli około 15 - 20 minut.
W międzyczasie pomidory sparzyć, obrać ze skórki i posiekać. Dodać do kaszy wraz ze sporą szczyptą soli oraz małą szczyptą pieprzu i gotować jeszcze przez 3 - 5 minut bez przykrycia. Podawać ze świeżą bazylią, dobrą oliwą oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 19,99 zł przez 5 mies. ZAMÓW ONLINE