Pstrąg z grilla z pieczonymi ziemniaczkami i sosem chrzanowym

Pstrąg z grilla z pieczonymi ziemniaczkami i sosem chrzanowym
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 3.80

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Pstrągi wypatroszyć (jeśli jest taka potrzeba), oskrobać z łusek i umyć.
Przygotować odpowiedniej wielkości kawałki folii aluminiowej i ułożyć na
niej ryby.
Ponacinać skórkę w odstępach co 1-2 cm. Posmarować oliwą z oliwek, skropić
sokiem z limonki oraz oprószyć solą i pieprzem. Do środka włożyć kilka
gałązek natki pietruszki, po dwie gałązki świeżego tymianku oraz po łyżeczce
przygotowanego wcześniej masła czosnkowego (czosnek sprasować i połączyć z masłem, następnie dodać łyżeczkę ziół prowansalskich).
Rybę posypać płatkami migdałowymi. Tak przygotowaną zawinąć
w folię aluminiową.
Piec pod grillem piekarnika lub na grillu ogrodowym przez ok. 25 minut,
następnie folię odchylić tak, aby każdy pstrąg przypiekał się przez ok. 5
minut (aż płatki migdałów lekko zbrązowieją).

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

eloko 8 lat temu

potrafię przypalić nawet wodę, ale spróbowałam Twojego przepisu. I to jest najlepszy pstrąg jakiego jadłam! Czapki z głów!

patka0216 8 lat temu

Swietny przepis!!!Bardzo pyszne!!!

wety 8 lat temu

wygląda smacznie:)

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE