Kajzerka z pastą jajeczną i chipsami ziemniaczanymi

Kajzerka z pastą jajeczną i chipsami ziemniaczanymi
Oceń przepis:
16 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Martyna Chomacka

Seria kulinarna:
Dzień dobry, śniadanie (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski, Śniadania
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

  • 1 bułka kajzerka
  • 5 jajek
  • duża łyżeczka musztardy
  • 2 suszone pomidory
  • 2 garści koperku
  • wielka czubata łyżka majonezu (możemy zrobić nasz domowy)
  • 2 ogórki kiszone
  • sok z połówki cytryny
  • odrobina miodu
  • sól
  • pieprz
  • 2 garści ulubionych chipsów ziemniaczanych
  • szczypta wędzonej papryki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Jajka gotujemy we wrzątku przez 8 minut. Będą twarde z odrobiną kremowego żółtka. Następnie chłodzimy je w bardzo zimnej wodzie i obieramy. Wrzucamy do miseczki i rozdrabniamy widelcem. 

Pomidory i ogórki drobno siekamy i dodajemy do jajek. Całość doprawiamy majonezem, skórką i sokiem z cytryny, miodem, posiekanym koperkiem, solą i pieprzem. Całość mieszamy.

Bułkę przekrawamy na pół i smarujemy bardzo obficie pastą jajeczną. Na górze układamy stertę lekko pogniecionych chipsów. Kanapkę wykańczamy odrobiną wędzonej papryki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA