Batoniki orzechowo-czekoladowe

Oceń przepis:
Przygotował:
Iwona Zasuwa
- Seria kulinarna:
- Ugotuj mi mamo! (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski, Desery, Dania na walentynki, Dobre dla dzieci
Składniki:
- 300 g daktyli bez pestek
- 100 g orzechów laskowych
- kakao i karob w dowolnych proporcjach, w sumie 2-3 łyżki
- ¾ szklanki amarantusa ekspandowanego
Przygotowanie:
Daktyle zmiksuj na miękką masę, a orzechy rozdrobnij. Wymieszaj tak przygotowane składniki z amarantusem. Rozwałkuj masę na papierze do pieczenia, pokrój w zgrabne batoniki, i podawaj.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Dania na walentynki
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze