Wieprzowina z papryczką piri-piri

Oceń przepis:
Przygotował:
Ainsley Harriott
- Seria kulinarna:
- Ainsley rusza w plener (odc.5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia brazylijska
Składniki:
- 2 polędwiczki wieprzowe
- sos z papryczek piri-piri
- 2 cytryny
- pokrojone na plasterki
- oliwa do posmarowania
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Polędwiczki pokroić na plastry. Każdy plaster posmarować sosem piri-piri, ułożyć na plasterku cytryny i przymocować namoczoną uprzednio na 15 minut w wodzie wykałaczką. Mięso i cytrynę posmarować oliwą, posypać pieprzem i solą. Ułożyć na rozgrzanym grillu, najpierw plasterkiem cytryny do dołu. Piec po parę minut z każdej strony, w zależności od grubości mięsa.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze