Wieprzowina z papryczką piri-piri

Wieprzowina z papryczką piri-piri
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 4.20

Przygotował:

Ainsley Harriott

Seria kulinarna:
Ainsley rusza w plener (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia brazylijska

Składniki:

  • 2 polędwiczki wieprzowe
  • sos z papryczek piri-piri
  • 2 cytryny
  • pokrojone na plasterki
  • oliwa do posmarowania
  • sól i pieprz do smaku

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Polędwiczki pokroić na plastry. Każdy plaster posmarować sosem piri-piri, ułożyć na plasterku cytryny i przymocować namoczoną uprzednio na 15 minut w wodzie wykałaczką. Mięso i cytrynę posmarować oliwą, posypać pieprzem i solą. Ułożyć na rozgrzanym grillu, najpierw plasterkiem cytryny do dołu. Piec po parę minut z każdej strony, w zależności od grubości mięsa.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów CANAL+ TV przez internet

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i prawie 130 innych kanałów? Pakiet Optimum+ za 49,99 zł/mies ZAMÓW ONLINE