Wieprzowina z papryczką piri-piri

Przygotował:

Ainsley Harriot

Seria kulinarna:
Ainsley rusza w plener (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia brazylijska

Składniki:

  • 2 polędwiczki wieprzowe
  • sos z papryczek piri-piri
  • 2 cytryny
  • pokrojone na plasterki
  • oliwa do posmarowania
  • sól i pieprz do smaku

Kalkulator wag i miar

Przepis

Polędwiczki pokroić na plastry. Każdy plaster posmarować sosem piri-piri, ułożyć na plasterku cytryny i przymocować namoczoną uprzednio na 15 minut w wodzie wykałaczką. Mięso i cytrynę posmarować oliwą, posypać pieprzem i solą. Ułożyć na rozgrzanym grillu, najpierw plasterkiem cytryny do dołu. Piec po parę minut z każdej strony, w zależności od grubości mięsa.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE