Jeżyny z pigwą na ciepło

Jeżyny z pigwą na ciepło
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Jola Słoma

Seria kulinarna:
Jesienne ATELIER SMAKU (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty

Przepis

Na patelnię z rozgrzaną oliwą wrzucamy ziele angielskie i liście laurowe. Po chwili dodajemy obrany imbir i pigwę utarte na grubej tarce oraz sól. Następnie dodajemy konfiturę z jeżyn. W razie potrzeby podlewamy odrobiną wody, by uzyskać konsystencję sosu.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE