Irlandzkie puree ziemniaczane

Irlandzkie puree ziemniaczane
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Australijskie Boże Narodzenie (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia irlandzka
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
  • umytych i ugotowanych w osolonej wodzie
  • pęczek dymki
  • umytej i drobno posiekanej
  • 125 g masła
  • 125 ml mleka
  • sól i świeżo zmielony pieprz

Kalkulator wag i miar

Przepis

Odstaw ziemniaki do wystygnięcia, potem przepuść przez praskę. Zagotuj masło ze 100 ml mleka i posiekaną dymką. Wymieszaj z puree, dopraw solą i świeżo mielonym pieprzem. Podawaj gorące z porcją masła na wierzchu.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE