Ptysie wytrawne

Ptysie wytrawne
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA 4 (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski

Składniki:

  • Upieczone ptysie posypane czarnym sezamem
  • Nadzienie:
  • 4 plastry wędzonego łososia
  • 1 op. twarożku śmietankowego
  • skórka starta z ½ limonki
  • 1 łyżka kaparów
  • 1 łyżeczka marynowanego pieprzu
  • 2 łyżki poszatkowanej mięty i tymianku cytrynowego
  • sól
  • pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Serek przekładamy do miski i rozgniatamy go widelcem. Łososia kroimy w drobną kostkę, pieprz szatkujemy i dodajemy do serka. Ścieramy skórkę z limonki, dodajemy zioła, dokładnie mieszamy. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem i nadziewamy ptysie.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA