Gruszki w winie

Gruszki w winie
Oceń przepis:
16 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni (odc.9)
Trudność:
trudne
Rodzaj dania:
Przekąski, Desery

Składniki:

  • 750 ml czerwonego wina
  • 6 małych
  • obranych gruszek
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 laska cynamonu
  • paseczki skórki pomarańczowej

Kalkulator wag i miar

Przepis

Zagotować wino z cukrem i przyprawami, dodać gruszki. Gotować aż będą miękkie, wyjąć. Sos gotować dalej, aż zgęstnieje. Gruszki podawać z sosem.
Można zmniejszyć ilość cukru, a zamiast gruszek użyć do gotowania w winnym sosie suszonych śliwek albo fig.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE