Duszone golenie jagnięce

Duszone golenie jagnięce
Oceń przepis:
25 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.75)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Na średnio dużym ogniu rozgrzać duży rondel o grubym dnie, wlać olej. Kiedy zacznie dymić, włożyć golenie i obsmażyć na złoto z każdej strony. Zdjąć mięso na talerz. Zlać nadmiar tłuszczu, włożyć golenie z powrotem do garnka. Dodać marchew, seler naciowy, cebulę, cydr, rodzynki, cynamon, listki laurowe i jabłka. Doprawić solą i pieprzem. Szczelnie przykryć pokrywką i dusić na wolnym ogniu, aż mięso będzie bardzo miękkie (będzie prawie odchodzić od kości). 15 minut przed końcem gotowania dodać łodygę selera, marchew i jabłko pokrojone w plasterki.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE