Czekoladowe muffiny z białą polewą i truskawkami

Czekoladowe muffiny z białą polewą i truskawkami zobacz Czekoladowe muffiny z białą polewą i truskawkami 2018-06-19 12:27:02
Czekoladowe muffiny z białą polewą i truskawkami
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Agata Jędraszczak

Seria kulinarna:
ImprezuJEMY (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Czekoladę zetrzeć na tarce. Wrzucić do misy malaksera, dodać czekoladę, proszek do pieczenia, jajka, mleko, sól i miód. Zmiksować. Napełnić papilotki i włożyć do formy na muffiny. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Muffiny pokryć masą z białej czekolady, a na wierzchu ułożyć połówkę truskawki. Wstawić do lodówki, ale wyjąć 15 minut przed przybyciem gości.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

magda55 6 lat temu

ta szklanka to jaką ma pojemność? bo jak na zwykłą szkalnkę to duzo tej mąki wsypała do malaksera.

babeta 7 lat temu

Do misy wrzucamy malakser.... czy coś innego?

Marcelina 7 lat temu

Da się kupić te [link=papilotki]http://www.sweetdecor.pl/1555,papilotki-brazowe-35mm-100-szt.html[/link] w małych opakowaniach? W mniejszych niż po 1000 szt. Bo najczęściej jak szukałam po internecie to papilotki są w takich wielkich ilościach.

Na muffinki w papilotkach polecam też ciekawy przepis - [link=papilotki]http://www.poradniki.zgora.pl/papilotki/[/link]

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE