Cake popsy

Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Deker
- Seria kulinarna:
- Desery Dekera 3 (odc. 11)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dobre dla dzieci
Składniki:
- Ciasto jogurtowe – szpinakowe:
- 50 g jogurtu naturalnego
- 100 g szpinaku
- 110 g oleju
- 90 g cukru
- 120 g jajek
- 200 g mąki pszennej
- 5 g proszku do pieczenia
- szczypta soli
- ekstrakt z wanilii
Masa czekoladowa:
- 100 g białej czekolady
- 100 g śmietany kremówki
- 30 g prażonej quinoi
- 50 g ulubionych orzechów
- 30 g jagód goji
Dodatkowo:
- 200 g rozpuszczonej białej czekolady
- garść posiekanych niesolonych pistacji
Przygotowanie:
Wszystkie składniki ciasta wymieszać do połączenia, przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180º C, na ok. 20 minut.
100 gramów białej czekolady posiekać, zalać gorącą śmietaną i wymieszać, do rozpuszczenia czekolady. Połączyć z quinoą, orzechami, jagodami goji i wymieszać.
Przestudzone ciasto poszarpać lub zmiksować na okruchy, wymieszać z masą czekoladową i uformować ciastka, nadziać na patyki. Cake popsy oblać pozostałymi dwustoma gramami białej czekolady i obsypać pistacjami.
100 gramów białej czekolady posiekać, zalać gorącą śmietaną i wymieszać, do rozpuszczenia czekolady. Połączyć z quinoą, orzechami, jagodami goji i wymieszać.
Przestudzone ciasto poszarpać lub zmiksować na okruchy, wymieszać z masą czekoladową i uformować ciastka, nadziać na patyki. Cake popsy oblać pozostałymi dwustoma gramami białej czekolady i obsypać pistacjami.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze