Cake popsy

Cake popsy
Oceń przepis:
32 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Tomasz Deker

Seria kulinarna:
Desery Dekera 3 (odc. 11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dobre dla dzieci

Składniki:

Masa czekoladowa:
  • 100 g białej czekolady
  • 100 g śmietany kremówki
  • 30 g prażonej quinoi
  • 50 g ulubionych orzechów
  • 30 g jagód goji
Dodatkowo:
  • 200 g rozpuszczonej białej czekolady
  • garść posiekanych niesolonych pistacji

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Wszystkie składniki ciasta wymieszać do połączenia, przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180º C, na ok. 20 minut.

100 gramów białej czekolady posiekać, zalać gorącą śmietaną i wymieszać, do rozpuszczenia czekolady. Połączyć z quinoą, orzechami, jagodami goji i wymieszać.

Przestudzone ciasto poszarpać lub zmiksować na okruchy, wymieszać z masą czekoladową i uformować ciastka, nadziać na patyki. Cake popsy oblać pozostałymi dwustoma gramami białej czekolady i obsypać pistacjami.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE