Bezglutenowe pralinki podróżnicze

Oceń przepis:
Przygotował:
Marta Dymek
- Seria kulinarna:
- Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery wegańskie
Składniki:
- 1 szklanka orzechów laskowych
- szklanki daktyli, namoczonych w mocnej kawie
- 1 łyżeczka kakao
- 1 łyżeczka skórki otartej z pomarańczy
- ¼ chili
- szczypta soli morskiej
- do obtoczenia: mielone orzechy włoskie, orzechy laskowe, kakao
- 1 szklanka nerkowców
- ¾ szklanki suszonego mango, namoczonego we wrzątku
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 1 łyżeczka skórki otartej z limonki
- szczypta soli morskiej
- do obtoczenia: mielone wiórki kokosowe
Przygotowanie:
Orzechy oraz szczyptę soli umieścić w blenderze z ostrzem S i zmielić w drobne okruchy. Dodać namoczone bakalie i zblendować w lepką masę.
Następnie lekko zwilżonymi dłońmi turlać małe kuleczki i obtaczać w ulubionych składnikach.
Następnie lekko zwilżonymi dłońmi turlać małe kuleczki i obtaczać w ulubionych składnikach.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze