Sorbet z mango

Sorbet z mango
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Ilość osób:
2

Przepis

Składniki:
500 ml mleka ryżowego
1 filiżanka sosu z mango albo miąższ z 2 mango
sok i skórka z 1 limetki (plus skórka do dekoracji)
1-2 łyżeczki słodzika ze stewii albo syropu z agawy

Przygotowanie:
Mleko wstawić na noc do zamrażalnika. Zamrożone zmiksować z pozostałymi składnikami. Jeśli trzeba, przyprawić do smaku.
Przybrać skórką z limetki.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE