Krewetki tygrysie ze smażoną brzoskwinią i sosem mango

Krewetki tygrysie ze smażoną brzoskwinią i sosem mango
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 4.30

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Krewetki tak obierz z pancerza, aby pozostała głowa i ogon, odstaw. Za pomocą blendera zmiksuj: mango, sok, kolendrę, mleczko i sok z limonki na gładki puszysty sos po czym wstaw do lodówki na trochę żeby składniki się przegryzły. Na patelni rozgrzej masło i przesmaż pokrojone w ćwiartki brzoskwinie, pod koniec dodaj cukier. Na drugiej patelni rozgrzej oliwę i wrzuć lekko zmiażdżony nieobrany czosnek, a następnie krewetki, smaż chwilę aż zrobią się mocno czerwone. Podawaj z brzoskwiniami i sosem mango.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE