Krewetki tygrysie ze smażoną brzoskwinią i sosem mango

Krewetki tygrysie ze smażoną brzoskwinią i sosem mango
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 3.80

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Krewetki tak obierz z pancerza, aby pozostała głowa i ogon, odstaw. Za pomocą blendera zmiksuj: mango, sok, kolendrę, mleczko i sok z limonki na gładki puszysty sos po czym wstaw do lodówki na trochę żeby składniki się przegryzły. Na patelni rozgrzej masło i przesmaż pokrojone w ćwiartki brzoskwinie, pod koniec dodaj cukier. Na drugiej patelni rozgrzej oliwę i wrzuć lekko zmiażdżony nieobrany czosnek, a następnie krewetki, smaż chwilę aż zrobią się mocno czerwone. Podawaj z brzoskwiniami i sosem mango.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów CANAL+ TV przez internet

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE