Sałata z mango, chili i kalmarami

Sałata z mango, chili i kalmarami
Oceń przepis:
25 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Kim McCosker

Seria kulinarna:
4 składniki (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki

Przepis



Składniki
2 tuby kalmarów, pokrojone na duże kawałki
½ szklanki słodkiego sosu chilli
1 dojrzałe pokrojone w plastry mango
1 opakowanie rukoli

Przygotowanie
Usmaż kalmary na rozgrzanej patelni przez 2-3 min, dodaj słodki sos chili oraz plastry mango. Rozłóż na półmisku rukolę, a na niej – kalmary z mango.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE