Desery ze świeżych owoców

Desery ze świeżych owoców
Oceń przepis:
27 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Przygotowanie:



ŁÓDECZKI Z ANANASA:
ananas
rum (ew.)

Rozkroić ananas wzdłuż na ćwiartki, pozostawiając liście. Wykroić rdzeń. Naciąć miąższ do skóry w kratkę. Ananas ma wyglądać na cały, a jednocześnie mieć postać apetycznych kosteczek. Można pokropić rumem.

MELON Z TRUSKAWKAMI I MALINAMI:
melon
miseczka truskawek
miseczka malin
Grand Marnier (ew.)

Przekroić melon na pół, wyjąć pestki. Wypełnić plasterkami truskawek i malinami. Można skropić odrobiną kirschu lub Grand Marnier.

POMARAŃCZE Z CYNAMOMEM:
2 pomarańcze
cynamon
sypki cukier

Obrać pomarańcze do samego miąższu. Skórki wyrzucić. Pokroić pomarańcze na plasterki i ułożyć na talerzu. Oprószyć cynamonem i cukrem.


Laura Calder


UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE