Tarta ze szpinakiem i ricottą

Tarta ze szpinakiem i ricottą
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 3.90

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Rozgrzać piekarnik do 180°C. Wymieszać ricottę, jajka i posiekany szpinak. Dodać szczyptę cynamonu i szczyptę soli. Z mąki z solą, oleju i wody zagnieść ciasto. Uformować kulę, owinąć folią i schłodzić przez pół godziny. Rozwałkować ciasto na grubość 3 mm i przełożyć do lekko natłuszczonej formy. Docisnąć, przykryć papierem do pieczenia i obciążyć ryżem. Piec przez 10 minut, następnie nałożyć farsz i piec przez kolejne 10 minut.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE