Tajskie omułki

Tajskie omułki
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Domowy kucharz 2 (odc. 23)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza
Kuchnia świata:
Kuchnia tajska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Wlej mleko do dużego garnka. Dodaj pastę, wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Wrzuć omułki i przykryj szczelnie pokrywką. Gotuj, aż się otworzą, czyli przez 5-8 minut. Wyrzuć wszystkie, które się nie otworzyły. Wywar jest najsmaczniejszy!

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE