Zupa rybna z makaronem sojowym na sposób tajski

Zupa rybna zobacz Zupa rybna 2018-06-19 12:26:25
Zupa rybna
Oceń przepis:
19 ocen Średnia ocena: 4.20

Przygotował:

Vienio

Seria kulinarna:
Ślinotok (odc. 11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia tajska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

W rondelku smażymy na odrobinie oleju imbir i trawę cytrynową. Dodajemy łyżkę pasty tom yum.
Makaron ryżowy zalewamy gorącą wodą z kranu i odstawiamy.
Do rondla wlewamy wcześniej przygotowany bulion (porowy). Dodajemy liście kafir.
Dodajemy mleko kokosowe.
Kroimy rybę w kostkę. Dodajemy do smaku sos rybny.
Sok z limonki wlewamy powoli próbując, żeby smaki ostry i kwaśny się zbalansowały.
Dodajemy sos sojowy.
Makaron uprzednio namoczony w gorącej wodzie ląduje w zupie.
Dodajemy kolendrę i chilli do smaku.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE