Szybka zupa gulaszowa z makaronem

Szybka zupa gulaszowa zobacz Szybka zupa gulaszowa 2018-06-19 13:01:10
Szybka zupa gulaszowa
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Kinga Paruzel

Seria kulinarna:
Z.U.P.A. (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Ilość osób:
4
Czas przygotowania:
30 minut

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Wołowinę umyj i osusz. Mięso i cebulę pokrój w kostkę. Dużą patelnię lub wok postaw na ogniu i rozgrzej. Dodaj 2 łyżki oleju i wrzuć pokrojone mięso. Obsmaż je dokładnie z każdej strony na brązowy kolor, następnie dodaj cebulę i smaż cały czas mieszając, aż cebula się zeszkli. Do mięsa wlej bulion wołowy i pomidory z puszki. Gotuj zupę ok. 20-30 min, tak by mięso zrobiło się miękkie. Po tym czasie dodaj mrożoną mieszankę groszku, kukurydzy i marchewki. Następnie bezpośrednio do zupy wsyp makaron. Całość dopraw solą i pieprzem i dodaj łyżkę kwaśnej śmietany. Gotuj jeszcze chwilę na wolnym ogniu, tak by śmietana się nie zważyła. Gotową zupę wlej do misek, posyp pociętą pietruszką i polej odrobiną śmietany.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE