Sznycle w panko

Sznycle w panko
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Roger Mooking

Seria kulinarna:
Nuta egzotyki na co dzień (odc.13)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Ilość osób:
4

Przepis



Składniki:
1 szklanka mąki
2 roztrzepane jajka
2 szklanki panko
8 cienkich kotletów schabowych
1 łyżka oleju roślinnego
sól


Sznycle w panko:
Na trzech talerzach przygotuj mąkę, jajka i panko. Delikatnie obtocz pierwszy z kotletów w mące.
Zanurz go w jajku. Usuń nadmiar jajka. Obtocz kotlet w panko. Postępuj tak z każdym kolejnym kotletem. Na patelni, na średnim bądź dużym ogniu podgrzej olej. Połóż na patelni pierwszy z kotletów i smaż. Kiedy jedna strona zarumieni się, przewróć kotlet na drugą stronę i smaż, aż będzie gotowy (ok. 10 min). Dopraw kotlety solą.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE