Sos z borówek amerykańskich

Sos z borówek amerykańskich
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 3.70

Przepis

Składniki:
4 szklanki borówek, świeżych lub mrożonych
½ szklanki cukru
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
1 łyżka skrobi kukurydzianej wymieszana z dwiema łyżkami zimnej wody

Przygotowanie:
Borówki, cukier i sok z cytryny podgrzewać w rondlu przez 5 minut. Kiedy owoce zmiękną i powstanie dużo płynu, dodać wanilię i mieszając wlać skrobię. Gotować przez minutę mieszając.

© Annabel Langbein



 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE