Przepisy na świąteczne potrawyPrzepisy na świąteczne potrawy

Smażone przepiórki z raitą

Smażone przepiórki z raitą
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Jacques Pépin

Seria kulinarna:
Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 2 łyżki oliwy dobrej jakości
  • 1 łyżeczka mielonego kminu
  • ½ łyżeczki pieprzu kajeńskiego
  • 8 przepiórek (po 120-150 g z kośćmi lub po 90-120 g)
  • ¾ łyżeczki soli

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

W dużym płaskim naczyniu wymieszać oliwę, kmin i pieprz kajeński. Wrzucić przepiórki i dokładnie obtoczyć je w mieszaninie. Przykryć i wstawić do lodówki.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE