Karkówka wolno pieczona

Karkówka wolno pieczona
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Adam Chrząstowski

Seria kulinarna:
Adam w sieci: patenty i triki (odc. 12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

  • 1 kg karkówki
  • 6 ząbków czosnku
  • 3 gałązki rozmarynu
  • 200 g plastrów boczku wędzonego
  • sól

Kalkulator wag i miar

Przepis

Karkówkę naszpikuj cząstkami czosnku, lekko posól, obłoż plastrami boczku i gałązkami rozmarynu. Zesznuruj i włoż do rękawa foliowego. Piecz przez 2 – 2,5 godziny w temperaturze 130 stopni C. Pod koniec rozetnij rękaw i opiecz wierzch karkówki pod grillem piekarnika.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE