Smażona kapusta

Smażona kapusta
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Lucinda Scala Quinn

Seria kulinarna:
Łatwe przepisy na wielki apetyt
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Ilość osób:
6

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Rozgrzać na dość dużym ogniu patelnię o średnicy 35 cm, wlać olej i dodać cebulę. Smażyć około 2 minut, aż cebula trochę zmięknie. Dodać imbir, pomidora i płatki chili. Smażyć jeszcze 2 minuty.
Dodać kapustę i 1½ łyżeczki soli, wymieszać. Przykryć patelnię pokrywką i zmniejszyć ogień. Podgrzewać, od czasu do czasu mieszając, aż kapusta zacznie więdnąć. Podgrzewać dalej, w sumie około 13 minut, w razie potrzeby dolewając wodę, po dwie łyżki na raz, aż kapusta będzie miękka. Posolić do smaku i podawać.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE