Macedonia z cebuli dymki i nowalijek

Macedonia z cebuli dymki i nowalijek
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 4.00
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
4
Czas przygotowania:
35 minut

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Cebulkę dymkę oczyszczamy z korzonków, zewnętrznych liści i zielonej części pędu. Twarde końcówki szparagów odcinamy, a szparagi obieramy obieraczką do ziemniaków. Fasolę oczyszczamy z twardych końcówek, a marchewkę obieramy. Wszystkie warzywa myjemy, kroimy na kawałeczki i gotujemy każde z osobna na parze, aż będą al dente. W rondelku roztapiamy masło, dodajemy odcedzone warzywa, doprawiamy do smaku szczyptą soli i świeżo zmielonego pieprzu i podsmażamy przez 3 minuty na umiarkowanym ogniu. Podajemy ciepłe.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 19,99 zł przez 5 mies. ZAMÓW ONLINE