Macedonia z cebuli dymki i nowalijek

Oceń przepis:
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
- Ilość osób:
- 4
- Czas przygotowania:
- 35 minut
Składniki:
- 600-700g wiosennych warzyw (cebulka dymka
- marchewka
- szparagi
- groszek
- zielona fasolka)
- 50g masła
- sól i pieprz
Przygotowanie:
Cebulkę dymkę oczyszczamy z korzonków, zewnętrznych liści i zielonej części pędu. Twarde końcówki szparagów odcinamy, a szparagi obieramy obieraczką do ziemniaków. Fasolę oczyszczamy z twardych końcówek, a marchewkę obieramy. Wszystkie warzywa myjemy, kroimy na kawałeczki i gotujemy każde z osobna na parze, aż będą al dente. W rondelku roztapiamy masło, dodajemy odcedzone warzywa, doprawiamy do smaku szczyptą soli i świeżo zmielonego pieprzu i podsmażamy przez 3 minuty na umiarkowanym ogniu. Podajemy ciepłe.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Dania wegetariańskie
Kuchnia włoska
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze