Salsa truskawkowa

Salsa truskawkowa
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Domowy kucharz 2
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty

Składniki:

  • 12 truskawek odszypułkowanych i pokrojonych w ćwiartki
  • sok i skórka z 1 limonki
  • 1 łyżka miodu lub cukru
  • 2 łyżki posiekanych liści kolendry
  • 2 łyżki posiekanych liści mięty
  • 25g wiórków kokosowych
  • nieco ostrego sosu

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wymieszaj wszystkie składniki. Dopraw do smaku ostrym sosem, dodając więcej, jeśli wolisz. Chodzi o to, aby ostrość była wyczuwalna, ale nie dominowała, tylko zrównoważyła słodkie i kwaśne składniki salsy. Podawaj na lodach waniliowych.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA