Kinga Paruzel

Zupa minestrone z makaronem


Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

Zupa minestrone z makaronem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

750 ml bulionu warzywnego

makaron fala

3 pomidory

1 papryka zielona

1 bakłażan

1 cebula

2 ziemniaki

natka pietruszki

bazylia

1 łyżeczka suszonego tymianku

2 łyżki oliwy z oliwek

szczypta cukru

sól, pieprz

Przygotowanie:

Umyj wszystkie warzywa. Pomidory pokrój w ćwiartki, oddzielając szypułki. Wrzuć je do garnka, włącz gaz ustawiając mały ogień i dodaj oliwę z oliwek. Cebulę obierz i pokrój w talarki a następnie dodaj do pomidorów. To samo zrób ze świeżą bazylią i suszonym tymiankiem. Do garnka z warzywami dodaj szczyptę cukru. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę i wrzuć do gotujących się warzyw. Ugotuj makaron. Bakłażana pokrój w kostkę, a paprykę w paski i dodaj do garnka. Warzywa zalej bulionem warzywnym. Posiekaj natkę pietruszki. Ugotowany makaron dodaj do zupy. Na sam koniec zupę dopraw solą i pieprzem oraz posyp obficie zieloną pietruszką.

powrót

Podobne przepisy

Prosta zupa jesienno-zimowa z kaszą pęczak i kiełbasą
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa chałwowa z domowymi sezamkami
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Chłodnik z pieczonych buraków na soli z krewetkami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Rozgrzewający krem z marchewki
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
Szybka zupa gulaszowa z makaronem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Laksa z kurczakiem, makaronem i dynią
Jamie  Oliver
Przepis z programu 15 minut Jamiego (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.