Gieno Mientkiewicz

Zrazy serowe z kiszoną kapustą


Przepis z programu Przez dziurkę od sera 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

odsłon: 3247

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 plastry gzińskiego wędzonego sera

4 łyżki kiszonej kapusty

½ cebuli

1 łyżka masła

pieprz

sos żurawinowy:

4 łyżki żurawiny

1 łyżeczka miodu

1 łyżeczka chrzanu

Przygotowanie:

Cebulę pokroić w drobną kosteczkę, zeszklić na maśle. Kapustę obgotować, odcisnąć i drobno posiekać, dodać cebulę, doprawić pieprzem, wymieszać i jeszcze raz przesmażyć na odrobinie masła. Przyrządzić sos: w rondelku roztopić miód, dodać żurawinę i chrzan. Przesmażyć razem. Przygotować kawałki folii aluminiowej, a na niej ułożyć plastry sera. Na każdy plaster sera ułożyć łyżkę nadzienia, zawinąć szczelnie w folię jak cukierek. Gotować a właściwie parzyć 10 minut we wrzątku, przewracając. Wyjąć, dać odpocząć 4-5 minut, odwinąć, podawać z sosem z żurawiny.

powrót

Podobne przepisy

Jajecznica billa
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Początki (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Zupa-krem z papryki i jabłek
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy, Dobre dla dzieci
Kiszone jabłka
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia ukraińska
Karczochy w sosie holenderskim
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.