Marieta  Marecka

Zielona zupa z makaronem udon


Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

Zielona zupa z makaronem udon
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

½ pora

kilka różyczek brokułu

400 g szpinaku świeżego

1 szklanka młodego groszku

250 g fasolki szparagowej

1 ząbek czosnku

1,5-2 litrów bulionu warzywnego lub drobiowego

oliwa z oliwek

sól

pieprz

skórka z cytryny

po 3-4 łyżki drobno posiekanej mięty, bazylii, pietruszki i koperku

200 g świeżego makaronu udon

Przygotowanie:

Rozgrzewamy 2 łyżki oliwy, na nią wrzucamy pora i czosnek pokrojony w plasterki. Dodajemy brokuł, fasolkę szparagową i groszek, zalewamy bulionem i gotujemy, aż warzywa zmiękną.
Szpinak szatkujemy drobniej, makaron gotujemy we wrzątku 2-3 minuty. Na ostatnie 2-3 minuty gotowania dodajemy szpinak, zupę doprawiamy skórką z cytryny, solą, pieprzem i poszatkowanymi ziołami. Na talerzach układamy porcję makaronu i nalewamy zupę.

powrót

Podobne przepisy

Zupa vichyssoise
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Chłodnik migdałowy
Przepis z programu Dietosfera (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
Krem z buraków - Monika Błotnicka
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Krem z zielonego groszku z miętową pianką
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 2 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa z selera z chrzanem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Krem z młodych ziemniaków i młodego pora
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.