Janella  Purcell

Zawijana kanapka


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Zawijana kanapka
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki

żytnie lub jęczmienne placki

2 łyżeczki oliwy z oliwek

rozgnieciony ząbek czosnku

2 posiekane szalotki

jajko

1 łyżeczka octu mirin

1 łyżeczka posiekanej mięty

2 łyżki fety

sól

garść rukoli lub młodego szpinaku



Przygotowanie

Ubijamy jajko z octem mirin i odrobiną soli. Na patelnię wlewamy oliwę. Dorzucamy czosnek, szalotki i smażymy przez 30 sekund. Wlewamy jajko i rozprowadzamy je cienką warstwą. Na wierzch wsypujemy ser, szpinak i miętę. Odwracamy całość i smażymy przez minutę. Omlet układamy na placku i ciasno zwijamy.

powrót

Podobne przepisy

Krem paprykowy
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 4
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
Puree z dyni
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.