Claire Robinson

Yorkshire pudding z tymiankiem


Przepis z programu Wystarczy 5 składników (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Yorkshire pudding z tymiankiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

miarka mąki

3 jajka

¼ miarki mleka

sos z pieczeni

3 gałązki świeżego tymianku

 

 

Przygotowanie:


Mąkę przesiewamy przez sitko, żeby stała się puszysta. Dodajemy do niej 3 całe jajka. Wlewamy ¼ miarki mleka i dodajemy posiekane listki tymianku. Składniki ubijamy trzepaczką na gładką masę poczym odstawiamy na pół godziny. Przygotowujemy formę do pieczenia babeczek. Na spód każdego otworku nalewamy odrobinę sosu z pieczeni. Następnie wypełniamy je ciastem, ale nie do końca (bo ciasto urośnie). Całość pieczemy przez 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury dwustu trzydziestu stopni Celsjusza.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.