Paul Merret

Szprycer winogronowy


Przepis z programu Ekonomia gastronomii (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje

Szprycer winogronowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

180-200 g dojrzałych winogron

2 łyżki syropu z kwiatów czarnego bzu

10 kostek lodu

150 ml białego wina

4 listki mięty

trochę gazowanej wody

 

 

Przygotowanie:


Zmiksuj wszystkie składniki poza kostkami lodu i wodą gazowaną. Rozłóż kostki lodu do 2 wysokich szklanek. Wlej winogronową mieszaninę i dopełnij wodą gazowaną.

powrót

Podobne przepisy

Smoothie przeciwstarzeniowy
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Miłosna ambrozja
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Mrożona herbata
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Koktajl melonowy
Adriana Marczewska
Przepis z programu Ślinotok (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Koktajl krewetkowy z awokado
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Napoje
Woda rabarbarowa
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.