Paul Merret

Szprycer winogronowy


Przepis z programu Ekonomia gastronomii (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje

Szprycer winogronowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

180-200 g dojrzałych winogron

2 łyżki syropu z kwiatów czarnego bzu

10 kostek lodu

150 ml białego wina

4 listki mięty

trochę gazowanej wody

 

 

Przygotowanie:


Zmiksuj wszystkie składniki poza kostkami lodu i wodą gazowaną. Rozłóż kostki lodu do 2 wysokich szklanek. Wlej winogronową mieszaninę i dopełnij wodą gazowaną.

powrót

Podobne przepisy

Koktajl truskawkowy bezmleczny
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci
Aromatyczny kompot z gruszek alistaira little
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Pink Lady z malinami
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Kawa
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Mrożona herbata z jabłkiem i marakują
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Bąbelki o smaku granatu
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.