Annabel  Langbein

Syrop lawendowy


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje

Syrop lawendowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

1 szklanka wody

1 szklanka cukru

1 laska wanilii lub 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego

skórka starta z połowy cytryny

5 całych kwiatostanów jadalnej lawendy



Przygotowanie:

Wodę zagotować z cukrem. Dodać przekrojoną laskę wanilii lub ekstrakt, skórkę z cytryny i lawendę. Gotować 10 minut. Przechowywać w lodówce nawet przez kilka miesięcy. Odcedzać przed użyciem. Używać do sałatek owocowych, deserów lub szprycerów z białego wina.



© Annabel Langbein

powrót

Podobne przepisy

Moscow mule
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dnie i wieczory (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Smoothie obniżający poziom cholesterolu
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Koktajl z owoców egzotycznych
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje, Dobre dla dzieci
Sangria z owocami letnimi
Agata Jędraszczak
Przepis z programu ImprezuJEMY (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Splice
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 54)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Madhubanka
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.