Koktajl krewetkowy z awokado

Koktajl krewetkowy z awokado
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 22)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza, Napoje
Ilość osób:
2

Przygotowanie:

Składniki:
20 dużych, oczyszczonych, ugotowanych krewetek bez pancerzy
2 pokrojone liście sałaty
1 pokrojone w kostkę awokado
2 gałązki koperku
1 łyżka kawioru z łososia
1 cytryna
sól i pieprz

Sos:
ćwierć filiżanki organicznego albo domowego majonezu
1 łyżka koncentratu pomidorowego
3 krople tabasco
1 łyżeczka sosu Worcestershire
1 łyżeczka soku z cytryny

Przygotowanie:
Połączyć składniki sosu. Jeśli trzeba, doprawić do smaku. Tak przygotowany sos można trzymać w lodówce przez 2 dni.
Koktajl podawać w jak najładniejszych kieliszkach albo czarkach. Na dnie ułożyć sałatę i skropione sokiem z cytryny awokado. Przyprawić solą i pieprzem. Krewetki pokroić na kawałki i ułożyć na awokado. Całość w estetyczny sposób polać sosem. Posypać posiekanym koperkiem i kawiorem.
Serwować z szampanem będąc ubranym w elegancką, jedwabną bieliznę.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 19,99 zł przez 5 mies. ZAMÓW ONLINE