Annabel  Langbein

Słoneczny dip marchewkowy


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Sosy, kremy, pasty

Słoneczny dip marchewkowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

5 umytych oczyszczonych marchewek

2 łyżki oliwy

2 drobno posiekane ząbki czosnku

2 łyżeczki ziaren kminu rzymskiego

½ szklanki rozdrobnionego sera feta

¼ szklanki soku z cytryny

2 łyżki listków świeżej mięty

2 łyżeczki płynnego miodu

sól i pieprz do smaku



Przygotowanie:

Marchewki przekroić wzdłuż. Włożyć do wrzątku, gotować 10 minut do miękkości. Na rozgrzanej oliwie przesmażyć czosnek i kmin. Nie zrumieniać. Marchewki, oliwę z przyprawami, ser przełożyć do robota kuchennego. Dodać sok, miętę, miód, doprawić solą i pieprzem. Zmiksować na gładką masę. Podawać.





powrót

Podobne przepisy

(odc.016) sos krówkowy
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Inne
Amerykański dressing z sera pleśniowego
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Pasty
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Dania na karnawał i imprezę
Pasta z tuńczyka
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
(odc.03) prowansalski sos z anchois
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.