Lucinda Scala  Quinn

Sałatka z rukwi wodnej, cebuli i rzodkiewek


Przepis z programu Łatwe przepisy na wielki apetyt
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

Sałatka z rukwi wodnej, cebuli i rzodkiewek
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 pęczek rukwi wodnej

umytej i osuszonej

1 pęczek rzodkiewek

umytych i pokrojonych w plasterki

½ cebuli

pokrojone w plasterki

oliwa z pierwszego tłoczenia

czerwony ocet winny

sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku

 

 

Przygotowanie:


Włożyć rukiew do dużej salaterki, posypać plasterkami rzodkiewek i cebuli. Polać oliwą i octem winnym, doprawić do smaku solą, pieprzem, i dokładnie wymieszać.

powrót

Podobne przepisy

Sałatka z gruszek i awokado
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Ogórki słodko-kwaśne
Kylie Kwong
Przepis z programu Kylie Kwong - czysta magia (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Sałatka ze sztokfisza z ziemniakami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.