Lucinda Scala  Quinn

Sałatka z rukwi wodnej, cebuli i rzodkiewek


Przepis z programu Łatwe przepisy na wielki apetyt
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

Sałatka z rukwi wodnej, cebuli i rzodkiewek
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 pęczek rukwi wodnej

umytej i osuszonej

1 pęczek rzodkiewek

umytych i pokrojonych w plasterki

½ cebuli

pokrojone w plasterki

oliwa z pierwszego tłoczenia

czerwony ocet winny

sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku

 

 

Przygotowanie:


Włożyć rukiew do dużej salaterki, posypać plasterkami rzodkiewek i cebuli. Polać oliwą i octem winnym, doprawić do smaku solą, pieprzem, i dokładnie wymieszać.

powrót

Podobne przepisy

Kerabu (sałatka z kiełków fasoli)
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia malajska
Sałatka z plasterków warzyw
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ziemniaczana sałatka na ciepło
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.