Tomasz Jakubiak

Risotto z rukwią wodną


Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Risotto

odsłon: 165

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 1
oceń ilość głosów: 1
średnia głosów: 4.0

Składniki:

3 cebule szalotki

5 ząbków czosnku

łyżka masła

50 ml oliwy

1,5 szkl. ryżu do risotto

0,5 szkl. białego, wytrawnego wina.

1 l bulionu drobiowego

łyżeczka soli

garść mrożonego groszku

pomidor

2 łyżki mascarpone

łyżka masła

garść startego sera owczego

garść rukwi wodnej

Przygotowanie:

Na patelni rozpuść masło i wlej oliwę. Następnie dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, oraz obrane i zmiażdżone ząbki czosnku. Dodaj ryż i upraż.
Następnie dolej wino i bulion. Mieszaj cały czas do momentu, aż ryż zrobi się lekko miękki.
Dodaj groszek, pomidora i mascarpone.
Wyłącz ogień, dodaj starty ser i rukiew wodną. Smacznego!

powrót

Podobne przepisy

Risotto z Zadymerem i Bursztynem
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera 3 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Risotto
Risotto z listkami rzodkiewki
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 4 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Risotto
Risotto buraczane z czarnym ryżem
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Risotto
Risotto z rukwią wodną
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Risotto
Risotto z łososiem, brokułami i pomidorami
Marieta  Marecka
Przepis z programu Mała Improwizacja (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Risotto
Risotto z węgorzem i foie gras
Przepis z programu Na tropie nowych smaków: Japonia (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Risotto
kuchnia świata: Kuchnia japońska

skomentuj przepis

L0RENZ

postów: 5

06.11.2015 11:07

CYTUJ

Mniam!

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.