Tomasz Jakubiak

Risotto z rukwią wodną


Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

odsłon: 60

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 1
oceń ilość głosów: 1
średnia głosów: 4.0

Składniki:

3 cebule szalotki

5 ząbków czosnku

łyżka masła

50 ml oliwy

1,5 szkl. ryżu do risotto

0,5 szkl. białego, wytrawnego wina.

1 l bulionu drobiowego

łyżeczka soli

garść mrożonego groszku

pomidor

2 łyżki mascarpone

łyżka masła

garść startego sera owczego

garść rukwi wodnej

Przygotowanie:

Na patelni rozpuść masło i wlej oliwę. Następnie dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, oraz obrane i zmiażdżone ząbki czosnku. Dodaj ryż i upraż.
Następnie dolej wino i bulion. Mieszaj cały czas do momentu, aż ryż zrobi się lekko miękki.
Dodaj groszek, pomidora i mascarpone.
Wyłącz ogień, dodaj starty ser i rukiew wodną. Smacznego!

powrót

Podobne przepisy

Chińskie naleśniki
Przepis z programu Ken Hom i kuchnia chińska (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Bliny
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia rosyjska
Nadzienie grzybowo-orzechowe
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 56)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Risotto z Zadymerem i Bursztynem
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera 3 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Aromatyczne bengalskie tofu z brokułami
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 42)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska, kuchnia bangladeska
Ziemniaki domino
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

skomentuj przepis

L0RENZ

postów: 5

06.11.2015 11:07

CYTUJ

Mniam!

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.