Pistacje w dukkah

Przepis z programu Przewodnik po Australii dla smakoszy (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Pistacje w dukkah
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 szklanki nasion kminu rzymskiego

2 szklanki nasion kolendry

300 g ziaren sezamu

1 kg świeżych pistacji

obranych i uprażonych

4 łyżki soli morskiej

1 łyżka świeżo mielonego czarnego pieprzu

75 ml oliwy

 

 

Przygotowanie:


Uprażyć i zemleć nasiona kminu i kolendry. Ziarno sezamowe i pistacje podsmażyć na oliwie. Wymieszać wszystkie składniki i podawać.

powrót

Podobne przepisy

Naleśniki z jabłkami
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Świeżonka z sałatką z pomidorów
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
Namy z warzywami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.