Janella  Purcell

Parfait imbirowo-orzechowe


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Parfait imbirowo-orzechowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

kandyzowany imbir

75 ml wytrawnego wina imbirowego

4 żółtka

100 g cukru

półtorej filiżanki śmietany

75 g prażonych migdałów

nasiona z laski wanilii

100 g masła

90 ml syropu glukozowego

180 g miałkiego cukru

90 g mąki

 

 

Przygotowanie:


Cukier, nasiona wanilii i posiekany imbir zalewamy niewielką ilością wody i podgrzewam

powrót

Podobne przepisy

Zabaione z owocami leśnymi
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sezamki
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Niezwykłe lody
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Deser z tapioki z musem z jagód
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 4 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia afrykańska
Lody truskawkowe
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Czekoladowa kula z musem z rokitnika i sosem z brandy
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 3 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.