Janella  Purcell

Parfait imbirowo-orzechowe


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Parfait imbirowo-orzechowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

kandyzowany imbir

75 ml wytrawnego wina imbirowego

4 żółtka

100 g cukru

półtorej filiżanki śmietany

75 g prażonych migdałów

nasiona z laski wanilii

100 g masła

90 ml syropu glukozowego

180 g miałkiego cukru

90 g mąki

 

 

Przygotowanie:


Cukier, nasiona wanilii i posiekany imbir zalewamy niewielką ilością wody i podgrzewam

powrót

Podobne przepisy

Sezamki
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Mus czekoladowo-pomarańczowy
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Egzotyczna sałatka owocowa
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Czekoladowy pudding chlebowo-maślany
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Gratin z jagodami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Gruszki belle Helene
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.