Owocowe crumble z sezamową nutą

Oceń przepis:
Przygotował:
Jola Słoma
- Seria kulinarna:
- ATELIER SMAKU bez cukru (odc.5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
Składniki:
- 20 dag pokrojonych jabłek
- 1 banan
- 6 truskawek
- garść aronii
- 6 łyżek poppingu z amarantusa
- 6 łyżeczek pasty sezmowej
- 3 łyżeczki ksylitolu
Przygotowanie:
Dobrze mieszamy tahinę z ksylitolem, następnie dodajemy amarantus i jeszcze raz mieszamy. W 6 żaroodpornych naczynkach układamy owoce i przykrywamy "kruszonką". Zapiekamy ok. 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze