Gosia  Molska

Paprykarz z suma


Przepis z programu Po-smak świata: Węgry (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia węgierska

Paprykarz z suma
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

filet z suma

sól

olej słonecznikowy

kawałek boczku

biała cebula

papryka

pomidor

suszona słodka papryka

śmietana

mąka

 

 

Przygotowanie:


Filet kroimy na niewielkie kawałki, solimy i smażymy na oleju słonecznikowym. Boczek kroimy w kostkę i smażymy na tej samej patelni co kawałki suma. Kroimy drobno cebulę, paprykę i pomidora, którego pozbawiamy skórki. Paprykę i cebulę smażymy na tłuszczu wytopionym z boczku. Na koniec do patelni dorzucamy pomidory. Całość solimy i dodajemy odrobinę wody. Zdejmujemy patelnię z ognia i dodajemy suszoną paprykę. Mieszamy paprykarz wraz z kawałkami suma i jeszcze kilkanaście minut trzymamy na małym ogniu. Mąkę rozpuszczamy w wodzie, łączymy roztwór ze śmietaną i dokładnie mieszamy. Po zahartowaniu mieszaniny, dodajemy ją do paprykarza.

powrót

Podobne przepisy

Delikatna zupa rybna
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
Torcik z sardeli i endywii
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
(odc.07)zapiekanka z dorsza
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Zapiekany łosoś z brokułami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.