Gosia  Molska

Paprykarz z suma


Przepis z programu Po-smak świata: Węgry (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia węgierska

Paprykarz z suma
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

filet z suma

sól

olej słonecznikowy

kawałek boczku

biała cebula

papryka

pomidor

suszona słodka papryka

śmietana

mąka

 

 

Przygotowanie:


Filet kroimy na niewielkie kawałki, solimy i smażymy na oleju słonecznikowym. Boczek kroimy w kostkę i smażymy na tej samej patelni co kawałki suma. Kroimy drobno cebulę, paprykę i pomidora, którego pozbawiamy skórki. Paprykę i cebulę smażymy na tłuszczu wytopionym z boczku. Na koniec do patelni dorzucamy pomidory. Całość solimy i dodajemy odrobinę wody. Zdejmujemy patelnię z ognia i dodajemy suszoną paprykę. Mieszamy paprykarz wraz z kawałkami suma i jeszcze kilkanaście minut trzymamy na małym ogniu. Mąkę rozpuszczamy w wodzie, łączymy roztwór ze śmietaną i dokładnie mieszamy. Po zahartowaniu mieszaniny, dodajemy ją do paprykarza.

powrót

Podobne przepisy

Łosoś pieczony powoli
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Ryba w cieście z Amritsaru
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Grzanki z sardelami i pomidorami
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sylagus z frytkami
Adam Liaw
Przepis z programu Na tropie nowych smaków: Antypody (odc. 3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia australijska
Solony dorsz po neapolitańsku
Antonio  Carluccio
Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w południowej Italii Neapol (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.