Schab po węgiersku

Schab po węgiersku
Oceń przepis:
36 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Po-smak świata: Węgry (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia węgierska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Śliwki kroimy na drobne kawałki i gotujemy z winem do zredukowania i nabrania konsystencji powideł. W kawałkach schabu z kością robimy kieszonki za pomocą ostrego noża. Mięso posypujemy solą i pieprzem. Winnymi powidłami wypełniamy schabowe kieszonki i spinamy gałązkami rozmarynu. Schaboszczaki oprószamy mąką i smażymy na oleju słonecznikowym. Schabowe podawać z sosem winno- winogronowym.

Winogrona smażymy na tłuszczu, na którym wcześniej smażył się schab. Doprawiamy winem, solą i pieprzem. Sos jest gotowy gdy płyn się zredukuje, a całość zgęstnieje.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA