Schab po węgiersku

Schab po węgiersku
Oceń przepis:
33 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Gosia Molska

Seria kulinarna:
Po-smak świata: Węgry (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia węgierska

Przygotowanie:

Śliwki kroimy na drobne kawałki i gotujemy z winem do zredukowania i nabrania konsystencji powideł. W kawałkach schabu z kością robimy kieszonki za pomocą ostrego noża. Mięso posypujemy solą i pieprzem. Winnymi powidłami wypełniamy schabowe kieszonki i spinamy gałązkami rozmarynu. Schaboszczaki oprószamy mąką i smażymy na oleju słonecznikowym. Schabowe podawać z sosem winno- winogronowym.

Winogrona smażymy na tłuszczu, na którym wcześniej smażył się schab. Doprawiamy winem, solą i pieprzem. Sos jest gotowy gdy płyn się zredukuje, a całość zgęstnieje.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów CANAL+ TV przez internet

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i prawie 130 innych kanałów? Pakiet Optimum+ za 49,99 zł/mies ZAMÓW ONLINE