Pancit Bihon: wieprzowina, boczniaki i makaron ryżowy

Przepis z programu Przyjęcie u Rocco
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Pancit Bihon: wieprzowina, boczniaki i makaron ryżowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Składniki:

2 łyżki oleju rzepakowego

1 łyżka posiekanego czosnku

½ cebuli, pokrojonej w piórka

60 g wieprzowiny w plastrach

90 g chińskich kiełbasek w plasterkach

120 g kapusty bok choy

60 g marchwi w słupkach

30 g boczniaków w plasterkach

60 g kiełków fasoli mung

¾ l ugotowanego makaronu ryżowego

1½ łyżki sosu rybnego

2 łyżki sosu sojowego

½ łyżki oleju sezamowego

1 łyżka soku z kalamondyny

czarny pieprz (do smaku)

dymka w plasterkach (do przybrania)



Przygotowanie:

Rozgrzej tłuszcz w woku. Usmaż czosnek, cebulę, wieprzowinę, kiełbaski i warzywa. Dodaj makaron i usmaż. Wlej płyny i wodę (w razie potrzeby). Dopraw czarnym pieprzem. Przybierz dymkami.



© 2012 King Phojanakong

powrót

Podobne przepisy

Afrykański gulasz wołowy z ryżem
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z wołowiny
kuchnia świata: Kuchnia afrykańska, Kuchnia koszerna
Medaliony z indyka z ananasem i serem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Pieczona kurka z winogronami
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Schabowe z ziarnami słonecznika
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc. 3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.