Jola Słoma

Owocowe crumble z sezamową nutą


Przepis z programu ATELIER SMAKU bez cukru (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Owocowe crumble z sezamową nutą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

20 dag pokrojonych jabłek

1 banan

6 truskawek

garść aronii

6 łyżek poppingu z amarantusa

6 łyżeczek pasty sezmowej

3 łyżeczki ksylitolu

 

Przygotowanie:

Dobrze mieszamy tahinę z ksylitolem, następnie dodajemy amarantus i jeszcze raz mieszamy. W 6 żaroodpornych naczynkach układamy owoce i przykrywamy "kruszonką". Zapiekamy ok. 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C.

powrót

Podobne przepisy

Lekkie tiramisu gotowane na parze
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pudding jaśminowy z kruchymi waflowymi tulejkami
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Herbata (odc. 6)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Omlet czekoladowy
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Suflet czekoladowy
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Czekoladowy pudding chlebowo-maślany
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.