Jacques Pépin

(odc.19)szampan z owocowymi kostkami lodu


Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia francuska

(odc.19)szampan z owocowymi kostkami lodu
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 opakowanie nie słodzonych mrożonych malin

⅓ szklanki dżemu jagodowego (najlepiej bez pestek)

po około 1 ⅓ szklanki soku pomarańczowego

żurawinowego lub innego według upodobań

1 butelka szampana lub ½ butelki wina deserowego takiego jak Sauternes lub Beaumes-de-Venise

biszkopt lub ciasteczka

do podania

 

 

Przygotowanie:


Maliny rozmrozić przez noc w lodówce. Przetrzeć razem z dżemem przez najdrobniejsze sitko w młynku do warzyw. Aby usunąć pestki, przetrzeć jeszcze raz przez drobne sitko. (Powinno się otrzymać 1 ⅓ szklanki.) Puree owocowe wlać do zagłębień w tackach do lodu. Na inną tackę wlać sok owocowy. Zamrażać przez kilka godzin.

powrót

Podobne przepisy

Napój z ogórka i avocado
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 2
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia polska
Pomarańczowe mojito
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 15)
trudność: brak
rodzaj dania: Napoje
Koktajl krewetkowy z awokado
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Napoje
Ostry koktajl z ostrygami
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Lassi z mango
Przepis z programu Floyd w Indiach Goa (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Madhubanka
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.