Jacques Pépin

(odc.19)szampan z owocowymi kostkami lodu


Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia francuska

(odc.19)szampan z owocowymi kostkami lodu
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 opakowanie nie słodzonych mrożonych malin

⅓ szklanki dżemu jagodowego (najlepiej bez pestek)

po około 1 ⅓ szklanki soku pomarańczowego

żurawinowego lub innego według upodobań

1 butelka szampana lub ½ butelki wina deserowego takiego jak Sauternes lub Beaumes-de-Venise

biszkopt lub ciasteczka

do podania

 

 

Przygotowanie:


Maliny rozmrozić przez noc w lodówce. Przetrzeć razem z dżemem przez najdrobniejsze sitko w młynku do warzyw. Aby usunąć pestki, przetrzeć jeszcze raz przez drobne sitko. (Powinno się otrzymać 1 ⅓ szklanki.) Puree owocowe wlać do zagłębień w tackach do lodu. Na inną tackę wlać sok owocowy. Zamrażać przez kilka godzin.

powrót

Podobne przepisy

Moscow mule
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dnie i wieczory (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Lemoniada
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Piwo jabłkowo-imbirowe
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Koktajl krewetkowy z awokado
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Napoje
Wegański shake
Adriana Marczewska
Przepis z programu Ślinotok
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje, Dania wegańskie

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.