Woda rabarbarowa

Woda rabarbarowa
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Napoje

Przygotowanie:

Składniki:
kilogram umytego i pokrojonego rabarbaru
150 g cukru
sok z połowy cytryny


Przygotowanie:
Wrzucić rabarbar do miski, zalać litrem wrzątku, zakryć i zostawić na noc w temp. pokojowej. Nazajutrz przecedzić płyn do rondelka, wyrzucając rabarbar. Dodać cukru i soku z cytryny, gotować przez 5 minut. Ostudzić. W razie potrzeby dolać soku z cytryny. Przecedzić do butelki i zakorkować. Podawać mocno schłodzoną.


UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.



 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i prawie 130 innych kanałów? Pakiet Optimum+ za 49,99 zł/mies ZAMÓW ONLINE